KOSKIKALASTUS

Kellankosken Voima Oy vuokraa  Seitsemän Kosken Koskireitin neljää ylintä koskea Siikakoskea, Karinkoskea, Taikinaista ja Kellankoskea sekä koskireitin alinta koskea, Hannulankoskea vapaa-ajankalastajille.

Kosket vuokrataan koskikohtaisesti vähintään kalastusvuorokaudeksi kerrallaan.  Kalastusvuorokausi 1.5.-31.8. alkaa klo 15 ja päättyy seuraavana päivänä klo 12.  Joka päivä on päivärauhoitus klo 12-15. Siikakosken, Karinkosken, Kellankosken ja Taikinaisen kalastusvuorokausi on 15.3.-30.4.  klo 6-24, eikä tuolloin ole päivärauhoitusta. Mikäli  sama seurue varaa useamman kalastusvuorokauden samalle koskelle peräkkäisinä päivinä 11.-31.8. välisenä aikana, poistuu päivärauhoitus klo 12-15 (Siikakoski, Karinkoski, kellankoski ja Taikinainen).

Yksittäislupia voi kysellä aikaisintaan viivi vuorokautta ennen aiottua kalastusajankohtaa, jos koko koskea ei ole varattu. Silloin yksittäislupia voidaan myydä enintään kosken enimmäisvapamäärän verran.

Hannulankosken ja Keskisenkosken kalastusvuorokausi on 15.3.-30.4. klo 6-24 ja 1.5.-31.8 klo 12-10 ja päivärauhoitus joka päivä klo 10-12. Koskille myydään yksittäislupia.

Kalastuskausi alkaa maaliskuun 15. päivänä ja päättyy 31.8. Talvikalastuksesta sovitaan tapauskohtaisesti. Kalastuskauden alusta toukokuun loppuun asti koskilla on voimassa kahluukielto, jolloin kalastuksen tulee tapahtua pääsääntöisesti veneestä, rannalta tai kalastuslaitureilta. Kalastuslaitureita on tällä hetkellä vain Kellankoskella.

Kalastusta säädellään yhtiön hallituksen säätämillä kalastussäännöillä.

Yhtiö vuokraa majoituskäyttöön Kellankosken voimalaitoksen rantarakennuksia ja välittää vuokralle Konneveden kunnan omistuksessa olevaa Siikapirttiä ja Koskelan mökkiä. Alueella on myös paljon yksityisten omistamia tasokkaita lomamökkejä.

Koskivarauksia voi tehdä kalastuskauden alkuun saakka vain kotisivujen online-verkkokaupan kautta. Tuolloin koko varaus on maksettava heti. Mahdollisissa varausten  peruutustilanteissa, maksettu lupa palautetaan peruutusehtojen mukaisesti. peruutusehdot löytyvät online-kaupan sivuilta.

Koskilla on joka viikko kaksi täysin rauhoitettua vuorokautta, jotka eivät näy varauskalenterissa mitenkään poikkeavasti.

Yksittäislupavarauksia kalastuskauden aikana Siikakoskelle, Kellankoskelle, Karinkoskelle ja Taikinaiselle sekä majoitusvuorokausia voi varata  Seppo Puttoselta  maanantaista sunnuntaihin klo 8-21 p. 045 179 0110 (tai 050 530 6917). Vapaita vuorokausia voi tiedustella myös sähköpostitse luontopalvelut@netti.fi. Hannulankosken kalastuslupia myy Seija ja Ari Korhonen ti-su klo 8-21 p. 040 5489 371 tai 040 5489 372.

Koskivarauksista pidätetään varausmaksua 20 % kokonaisvarauksen määrästä.

Seurueeseen kuuluvista kalastajista tulee laittaa nimilista vähintään viikkoa ennen varatun kalastusajan alkua. Lisäksi tulee nimetä seurueen yhdyshenkilö ja ilmoittaa hänen puhelinnumeronsa.

Lataa ilmoituslomake tästä

Saaduista kaloista tulee laatia saalisraportti, joka postitetaan sähköpostiosoitteeseen simo.j.vaisanen@gmail.com tai jätetään kesän aikana koskien opastepaikoille tuleviin laatikoihin. Saalisraportti tulee palauttaa viikon kuluessa kalastuksen päättymisestä. Palautettu saalisraportti on edellytys uuden kalastusluvan saamiselle.  Saalisraporttipohja löytyy sivuiltamme kohdasta kalastus/saalisraportti.

Kalastuksenvalvontaa hoidetaan yhdessä Kärkkäälän kalastuskunnan kalastuksenvalvojien kanssa. Kalastuksen valvontaan liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä kalastuksenvalvojiin Simo Väisänen p. 044 5365 789 tai Tero Puttoseen p. 040 826 9995.